Revisio Gats

Revisió gats anual

Fes una revisió al teu gat a la nostra clínica veterinària de Sabadell per a cuidar el més important, la seva salut.

Principals patologies greus

Encara que el teu gat no surti de casa i evitis el contagi de malalties, els gats adults i d’edat avançada tenen una major tendència a desenvolupar certes patologies, de les que destaquem hipertiroïdisme, hipertensió i insuficiència renal crònica (ERC). La hipertensió arterial és molt freqüent en aquells gats majors de 7 anys d’edat, amb diagnòstics de patologies greus irreversibles en òrgans diana (fetge, cor, ronyó, ulls i cervell).

ester villar con gato en brazos de bremen veterinaria de sabadell

Serveis inclosos:

Revisió general gossos menors de 7 anys

 • Visita
 • Analítica general bàsica
 • Analítica d’orina

Revisió general gossos a partir de 7 anys

 • Visita
 • Analítica general + T4 + SDMA
 • Analítica d’orina
 • Mesura pressió arterial

Com podem saber si el nostre gat és hipertens?

Els principals símptomes d’un gat hipertens poden arribar a ser, hemorràgies nasals, anomalies oculars, convulsions, alteracions en el ronyó, desorientació, fins i tot paràlisi d’extremitats posteriors, totes elles de caràcter greu. El principal problema és que quan aquests símptomes es fan visibles la malaltia estigui avançada amb conseqüències a vegades irreversibles.

Podem prevenir la hipertensió felina?

A aquesta malaltia se l’anomena “assassí silenciós”, perquè tots els símptomes de caràcter greu no es poden apreciar externament. Per aquest motiu, si volem evitar-la, és molt important fer una visita al nostre centre veterinari de Sabadell com a mínim un cop l’any. D’altra banda, si el teu gat ja és hipertens, podrem donar-li tractaments específics per evitar les greus conseqüències d’aquesta malaltia.

Quins són els símptomes i complicacions de la fallada renal crònica en gats?

En la majoria dels casos la insuficiència renal crònica és una malaltia de progressió lenta i insidiosa, tot i que en determinats casos els símptomes podrien aparèixer sobtadament. Els símptomes més comuns que trobem en gats afectats són:

 • Falta de gana
 • Pèrdua de pes
 • deshidratació
 • Depressió.

Solen tenir molta set i produir molta més orina (a causa de la incapacitat de concentrar-la). Altres símptomes poden ser: pelatge espatllat, vòmits, halitosi, úlceres a la boca i debilitat. A mesura que la insuficiència renal va progressant (independentment del tractament) aquests símptomes tendeixen a empitjorar amb el temps.

És molt comú la insuficiència renal felina?

La insuficiència renal crònica pot produir-se en gats de totes les edats, però generalment és més comú a mesura que augmenta l’edat. S’estima que al voltant d’un de cada 5 gats de més de 15 anys presenta insuficiència renal. En general, la insuficiència renal, es dóna fins a tres vegades més en gats que en gossos.

Recorda que els gats són asimptomàtics. Una revisió al teu gat anual a Bremen Veterinària de Sabadell ens ajuda a fer un seguiment de la salut de la teva mascota i a prevenir malalties.

Skip to content