Per què esterilitzar la teva mascota?

En esterilitzar les mascotes estem sent propietaris responsables i estem ajudant a evitar la sobre població. A més, l’esterilització redueix les possibilitats que les nostres mascotes desenvolupin determinats problemes mèdics, com ara el càncer. Com a conseqüència, esterilitzar a la teva mascota assegurarem una millor salut i qualitat de vida.

Cada any milers de gossos i gats acaben en refugis per a animals a causa que ja no són estimats. Desafortunadament hi ha més gos i gats que llars per a ells. Que la nostra mascota tingui ventrades només empitjora el problema.

A aquest article de Bremen Veterinària de Sabadell t’exposem algunes creences dels propietaris sobre l’esterilització dels gossos i els gats, i t’expliquem una a una per què no són certes. 

Grans errors

Les femelles han de criar almenys un cop

No. Aquesta afirmació és una falsedat. Estem parlant de processos hormonals i químics, de manera que si estan castrades, no tindran cap necessitat de reproduir-se, i per tant tampoc tindran embarassos psicològics ni estres o ansietat estacional. La “crida de la maternitat” en les femelles desapareix per complet (juntament amb tots els problemes que comporta) amb l’OVH.

No s’engreixa?

Un animal que s’alimenta de forma inadequada s’engreixarà, operat o no, per tant en tots dos casos hem de tenir la mateixa precaució en controlar el seu menjar i en facilitar que faci l’exercici físic adequat per estar sa. Si l’animal que serà operat ja té tendència a engreixar-se, els professionals del nostre centre veterinari de Sabadell ens donaran les instruccions precises per a evitar-ho; només hem de seguir-les.

Em fa molta pena operar-lo

Ningú volem que la nostra mascota pateixi. Per tant, en comptes de posposar l’esterilització, parlem amb el nostre veterinari de confiança perquè ens respongui a totes les nostres preguntes. L’única forma en què aquesta sensació ens passi és sabent que les mesures analgèsiques, fan que la nostra mascota no senti cap dolor. Fer proves preanestèsiques ajudaran al veterinari a plantejar la millor classe d’anestèsia i analgèsia per a la nostra mascota.

Tenim dret a privar-los del que els ha donat la Natura?

Depèn. Davant el dret natural d’una femella a reproduir-se està el dret de la ventrada sencera a no poder ser atesa i tenir una vida digna. No humanitzem a les nostres mascotes. Ells es reprodueixen per instint, que és causat pels cicles hormonals. No senten la necessitat de ser mares ni pares.

És que em fa molta il·lusió assistir a un naixement

Assistir al naixement de la vida és per descomptat un fet meravellós, que en el cas dels nens més els ensenya a respectar i a tenir cura dels animals. Un nadó animal nadó és fràgil i bonic, i desperta la compassió. Però després del naixement de la ventrada, hem de prendre la decisió de donar als cadells als nostres coneguts i, en cas de no trobar un propietari per a cada un, finalment no tindràs més remei que deixar-lo en una protectora.

Si vols viure a casa l’experiència de tenir un cadell, et convidem a anar a una protectora on hi ha moltíssims gatets i gossets que busquen una família. Serà una experiència doblement bella: la nova vida que dónes al cadell i l’alegria de tenir un petit pelut a casa. A la nostra clínica veterinària de Sabadell t’assessorarem per cuidar-lo.

Gràcies als professionals i equipament de la nostra clínica veterinària de Sabadell podem garantir una esterilització a la teva mascota a Sabadell amb la màxima seguretat i qualitat.

Skip to content